Jonathan Rhodes Live at Het Rode Hert

Live at Het Rode Hert

Wat begon als een intiem optreden resulteerde in een compleet live-album. Het oorspronkelijke plan was om het eindresultaat in kleine oplage op CD uit te brengen voor de mensen die erbij waren. Wij waren zo blij verrast met de opnames, dat we besloten deze als volwaardig album uit te brengen. Het album verscheen op 6 oktober 2023.

De muziek

Hieronder vind je de live-video's van alle nummers van het album. Je kunt de playlist ook op YouTube bekijken. Liever op Spotify of Apple Music? Kan ook!

De plaat

Je luistert natuurlijk allang alles online. Maar wat nou als je zo'n prachtige transparant rode plaat op je schoorsteenmantel had staan? đŸ€© Als je de plaat koopt steun je me enorm!

Jonathan Rhodes Live at Het Rode Hert - CD

Bekijk in de winkel

Jonathan Rhodes Live at Het Rode Hert - Vinyl

Bekijk in de winkel

De muzikanten

Jonathan Rhodes (Groningen) maakt Americana uit Hollandse klei. Hij schrijft uitstekende liedjes met lyrics waar je even bij still blijft staan. Hij houdt niet van het label singer-songwriter maar kan ook niet ontkennen dat dat precies is wat hij is. Zijn geluid leunt op Amerikaanse roots met een mespuntje gospel. Kleine fragiele liedjes worden afgewisseld door up-tempo roots rock, waardoor je als luisteraar steeds dichter naar het puntje van je stoel schuift.

Samen met vaste gitarist Daniël Tanate (dobro en gitaar) en Johan Stolk (Them Dirty Dimes; mandoline en banjo) bracht Jonathan Rhodes zijn eigen werk tot de basis terug: alleen de stemmen en de snaren. Deze nieuwe arrangementen werden op 8 december 2022 onder de rook van Groningen ten gehore gebracht aan een klein publiek. In de intieme setting van café annex studio Het Rode Hert werden negen nummers op de gevoelige plaat vastgelegd.

Jonathan Rhodes won eerder de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en de POPgroningen Talent Award. Hij speelde op ESNS, verzorgde voorprogramma's voor verschillende Amerikaanse artiesten waaronder Shovels & Rope, The Hackensaw Boys en Tre Burt. In 2022 bracht hij zijn debuut-EP Dirt uit. Daarover schreef 3voor12: "Het is een voorbeeldige introductie van zijn kunnen. Deze verhalenverteller drijft op kwaliteit en visie, en weet uitermate te overtuigen als songwriter."

In 2023 speelt Jonathan Rhodes onder andere op het Tuckerville festival.

De locatie

Het Rode Hert is een historisch café en muziekstudio in Roderwolde onder de rook van Groningen. Op zonnige dagen is het een welkome stop voor de vele fietsers die het Groningsche en Drentsche landschap verkennen.

Het Rode Hert kent een lange historie die bijna 400 jaar terug te leiden is. De foto hiernaast is van circa 1930 en is verwerkt in de albumcover. Het uithangbord met het rode hert is daarop al zichtbaar. In 2018 dreigde het café te verdwijnen, maar dit werd uiteindelijk gered door nieuwe eigenaar, muzikant én muziekliefhebber Hans Wijnbergen.

In het café wordt sindsdien geregeld livemuziek geprogrammeerd. Het naastgelegen koetshuis is bovendien omgebouwd tot professionele muziekstudio.

In het voorjaar van 2022 speelde Jonathan Rhodes een eerste show in het café en kort daarna werd het plan geboren om een intieme live-opname met publiek te maken in de studio. Dit gebeurde op 8 december 2022. Het resultaat verscheen op 6 oktober 2023 op vinyl, CD en alle streamingplatforms.

Meer over Jonathan Rhodes

Ga naar de website